Ads Top

Grip op geld zorgt voor minder ruzie

Wie het belangrijk vindt om grip te houden op de eigen financiƫn heeft minder discussies over geld met familie en kennissen. Een overgrote meerderheid van de Europeanen ziet geldzaken als zijn eigen verantwoordelijkheid, blijkt uit internationaal onderzoek in opdracht van ING
Een ruime meerderheid van de Nederlanders vindt het belangrijk om grip te houden op geldzaken. Met de stelling ‘ik ben niet geĆÆnteresseerd in financiĆ«le zaken’ is 72 procent het (zeer) oneens. In Frankrijk is dat zelfs 89 procent. Nederland eindigt net voor hekkensluiter BelgiĆ«, waar 71 procent het (zeer) oneens is met deze uitspraak. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek in opdracht van ING onder bijna 12.500 mensen in 13 Europese landen.
De meeste Europeanen hebben hun financiƫn onder controle, blijkt uit het onderzoek. Gemiddeld 73 procent zegt dat de eerste verantwoordelijkheid voor financiƫle beslissingen bij hemzelf ligt. Volgens 21 procent van de Europeanen speelt de bank hier een even grote rol in, en 5 procent legt die verantwoordelijkheid volledig bij de bank. Nederlanders (82 procent) nemen, samen met Engelsen, Oostenrijkers en Tsjechen, vooral zelf het heft in eigen hand als het gaat over hun financiƫn.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.