Ads Top

Paul Koster volgt Jan Maarten Slagter op als directeur VEB

Voormalig AFM-bestuurder Paul Koster volgt per begin augustus 2014 Jan Maarten Slagter op als VEB-directeur. Hij zal, ondersteund door adjunct-directeur Errol Keyner, leiding geven aan de beleggersvereniging.
Slagter is sinds 2007 directeur van de VEB en leidde de vereniging door de jaren van de financiële crisis, waarin beleggers te maken kregen met scherpe koersbewegingen, de nationalisaties van Fortis en SNS Reaal en een veranderend maatschappelijk klimaat ten opzichte van aandeelhouders.
De VEB groeide in die periode van 40.000 naar 48.000 leden. Belangrijke successen waren de compensatie voor beleggers in World Online en de wanbeleidsuitspraak van de Hoge Raad inzake Fortis.
"Slagter heeft gezorgd voor verdere professionalisering van de VEB", aldus Peter van der Lugt, voorzitter van de Raad van Toezicht van de VEB: "Hij laat een sterke belangenbehartiger achter".
"Ik heb een veelbewogen en spannende tijd meegemaakt bij de VEB", aldus Slagter: "Het was een voorrecht leiding te mogen geven aan de gemotiveerde en hoogwaardige VEB-medewerkers. Na zeven jaar wordt het echter tijd andere interesses de ruimte te geven: onderwijs en journalistiek."
Paul Koster was in de periode 2008 - 2012 ceo van de financiële toezichthouder in Dubai. De als accountant opgeleide Koster was daarvoor onder meer bestuurder van de AFM en chief compliance officer van de Amsterdamse beurs.
"In een tijd waarin steeds meer financiële verantwoordelijkheid komt te liggen bij het individu, kijk ik ernaar uit om vanuit een zeer professionele organisatie als de VEB de belegger te ondersteunen", aldus Koster.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.