Ads Top

Fred van Heyningen beoogd directeur food en agri international bij de Rabobank

Fred van Heyningen (52) is met ingang van juli 2014 beoogd directeur food en agri international bij de Rabobank. Dat heeft de raad van bestuur van de Rabobank vandaag bekend gemaakt. Van Heyningen wordt verantwoordelijk voor het realiseren van de ambities van de bank om wereldwijd leidend te zijn in bancaire dienstverlening in de food- en agrisector. Fred van Heyningen is momenteel directievoorzitter van Rabobank Westland. Met zijn kennis en ervaring opgedaan in dit internationaal georiënteerde glastuinbouwgebied is hij bij uitstek geschikt om deze nieuwe rol te vervullen.
Fred van Heyningen begon zijn loopbaan bij de Rabobank in 1987. In 1996 heeft hij de bank kort verlaten om in 1999 terug te keren als directeur Bedrijven van Rabobank Midden-Westland. In 2001 werd hij directievoorzitter bij deze bank, welke in 2004 fuseerde tot Rabobank Westland, één van de grootste lokale banken binnen de Rabobank Groep. Van Heyningen heeft in zijn rol als directievoorzitter een belangrijke rol vervuld in het fusieproces. Hij heeft onder meer bijgedragen aan de modernisering van de glastuinbouw en aan innovatie binnen de agrisector. Daarnaast bekleedt hij diverse nevenfuncties, waaronder bestuurslid bij Greenport Holland en bestuurslid van VNO-NCW Westland.
Fred van Heyningen is tevens commissaris van Rabobank N.A. in Californië. In die rol heeft hij kennis en ervaring opgedaan met de internationale food- en agrisector die per regio kunnen verschillen qua omvang, klantbehoefte en wet- en regelgeving.
Van Heyningen heeft een stevig netwerk zowel in de agrarische sector als in de Westlandse samenleving. Hij maakt tevens deel uit van de Commissie Economie en Innovatie van de VVD.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.