Ads Top

Nieuwe aanpak Agis helpt Amsterdammers uit de schulden

Agis en gemeente Amsterdam helpen 2.000 Amsterdamse verzekerden uit de schulden. Het gaat om verzekerden die een achterstand hebben met het betalen van hun zorgverzekeringspremie.
Normaal draagt Agis verzekerden met een betalingsachterstand van meer dan zes maanden over aan het College voor Zorgverzekeringen. Dan betaalt de verzekerde ook een maandelijkse boete. Dit is in de wet vastgelegd in de zogenaamde ‘wanbetalersregeling’.
In de nieuwe aanpak neemt gemeente Amsterdam deze taak op zich. Zij gebruiken het boetebedrag om de betalingsachterstand mee af te lossen. Mensen met een betalingsachterstand krijgen een basisverzekering en weer een aanvullende verzekering. Daarvoor betalen zij premie aan de gemeente én een bedrag van 35 euro voor het aflossen van de achterstand. De Amsterdammers moeten de regeling drie jaar volhouden. Daarna wordt de restschuld kwijtgescholden.
Cristian Kamphuis van Agis gaf 27 maart een toelichting in het NOS-journaal: "Wij zijn continu op zoek naar manieren om te voorkomen dat mensen in de wanbetalersregeling terechtkomen. En daarnaast proberen wij mensen die er eenmaal in zitten, er weer uit te halen. Vorig jaar hebben we deze methode succesvol uitgeprobeerd bij 300 verzekerden. Nu gaan we het toepassen op bijna alle uitkeringsgerechtigden in Amsterdam die verzekerd zijn bij Agis."
Volgens Kamphuis is het een win-winsituatie: "Klanten met een betalingsachterstand zijn goed verzekerd en werken aan een schuldenvrije toekomst. Wij ontvangen zorgpremie en alsnog een aanzienlijk deel van de opgebouwde schuld."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.