Ads Top

AFM organiseert praktijkdagen bij financiële dienstverleners

In april en mei lopen toezichthouders van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) twee dagen mee met verschillende financiële dienstverleners. Door deze praktijkdagen willen wij ervaren hoe onze leidraden en andere toezichtacties landen in de dagelijkse praktijk, en het gesprek hierover aangaan. De financiële dienstverleners kunnen op hun beurt kritische vragen aan de AFM stellen. Zo willen we het wederzijdse begrip van elkaars werkzaamheden vergroten.
De AFM gaat al regelmatig op werkbezoek bij financiële dienstverleners, waarbij we gedurende enkele uren in gesprek gaan met elkaar. Tijdens de komende  praktijkdagen lopen we twee volledige werkdagen mee met de (advies)praktijk van de dienstverlener. We zullen zoveel mogelijk meekijken met de dagelijkse gang van zaken. De activiteiten zullen per onderneming verschillen.
De dienstverleners die zijn verzocht mee te werken, zijn enthousiast over deze praktijkdagen. Onder meer een aantal (grote en kleinere) advieskantoren, een dienstverlener die de zakelijke markt adviseert, een serviceprovider en een intermediaire aanbieder doen mee.
Wij hopen tijdens de praktijkdagen meer te weten te komen over onderwerpen die financiële dienstverleners in de dagelijkse praktijk tegenkomen, en zo ons toezicht efficiënt in kunnen richten. Na afronding van de praktijkperiode brengen wij de markt op de hoogte en schetsen wij een beeld van de onderwerpen die adviseurs en bemiddelaars bezighouden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.