Ads Top

Rabobank en Schretlen beste private banks van 2013

Het zakenblad Incompany heeft Rabobank Private Banking en Schretlen & Co uitgeroepen tot beste private banks van 2013. Met een 7,16 (Rabobank) en 7,14 (Schretlen) scoorden zij het hoogst in het tevredenheidsonderzoek onder zakelijke beslissers in het midden- en grootbedrijf. “De hoge cijfers zijn het bewijs dat de gezamenlijke strategie en intensieve samenwerking van moeder Rabobank en dochter Schretlen goed werken”, aldus directeur Private Banking Rabobank Nederland, Pim Mol.
De respondenten beoordeelden adviesbedrijven waarmee zij samenwerken of hebben samengewerkt op de tevredenheid over 16 onderdelen. Deze vormden samen vier categorieën: knowhow, prijs, service en resultaat. Op alle onderdelen scoorde Rabobank dit jaar hoger dan vorig jaar, toen het ING en ABN AMRO Mees Pierson moest laten voorgaan in de eindnotering. Schretlen werd vorig jaar niet meegenomen in de Incompany Top-100.
Mol is ervan overtuigd dat de gedeelde strategie van Rabobank en Schretlen aan de basis van het succes ligt. ‘We reageren niet op de waan van de dag, maar hebben samen een verhaal over hoe wij de toekomst van private banking zien. Sinds de zomer van 2012 doen we dat met drie beloftes aan klanten: het verbeteren van dagelijkse bankzaken, het creëren van financiële rust en het verder ondersteunen van maatschappelijk verantwoord bankieren en beleggen’.
Voorwaarde voor financiële rust is volgens Gerbert Mos, directeur Schretlen & Co/Rabo Vermogensmanagement, dat klanten hun eigen situatie begrijpen. Dat begrip neemt toe dankzij eenvoudiger producten en meer transparantie over bijvoorbeeld tarieven. Op dat laatste punt staat Schretlen & Co er goed op bij klanten (transparantie: 7,63), zoals blijkt uit de reputatiemeting van Incompany.
Mos en Mol denken dat de steeds nauwere samenwerking tussen de twee private banks goed is voor klanten. Mol: “We versterken elkaar. Klanten van Rabobank Private Banking profiteren van de specialistische kennis van Schretlen. En Schretlen-klanten profiteren van het feit dat ze dichterbij geadviseerd kunnen worden.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.