Ads Top

'ONVZ Beste Zorgverzekeraar 2013'

ONVZ is naar aanleiding van een onderzoek van Zorgverzekering.net uitgeroepen tot beste zorgverzekeraar 2013. Zorgverzekering.net heeft een onderzoek gedaan onder 585 consumenten. In de online enquête werd de tevredenheid van consumenten over zorgverzekeraars onderzocht. Uit het onderzoek bleek dat consumenten ONVZ als beste zorgverzekeraarsgroep van 2013 beoordeelden.*
Zorgverzekeraarsgroep ONVZ werd door consumenten met een 8,1 als rapportcijfer als beste verzekeraar beoordeeld. Ook had ONVZ volgens consumenten het beste imago, in die zin dat zij als meest betrouwbaar, meest responsief en meest zorgzaam werd gezien. Ook de klantenservice van ONVZ kreeg een betere beoordeling dan die van de andere verzekeraars.
De andere zorgverzekeraarsgroepen kregen van de ondervraagden ook vrij hoge rapportcijfers. Zo werd CZ beloond met een 7.5, kregen Achmea en Menzis beiden een 7.4 en VGZ een 7.1. Er kan gesteld worden dat de ondervraagde consumenten over het algemeen tevreden zijn over hun huidige zorgverzekeraar. Slechts 2,2% van de ondervraagden diende in 2013 een klacht in bij de zorgverzekeraar.

67% van de ondervraagden heeft zich naast de basisverzekering ook aanvullend verzekerd. Daarnaast is 17% van de ondervraagde consumenten van plan om in 2014 over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Kostenbesparing en een betere dekking worden als voornaamste redenen genoemd om over te stappen.

19% van de ondervraagden geeft aan al te willen overstappen bij een maandelijks premieverschil van Euro 5,- tot Euro10,-. 25% zal overstappen bij een maandelijks prijsverschil van Euro10,- tot Euro20,- en 21% overweegt pas bij een maandelijks premieverschil van meer dan Euro20,- over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Maar liefst 39% van de ondervraagde consumenten zou overstappen naar een andere zorgverzekeraar als deze nieuwe zorgverzekeraar hen een cadeau aanbiedt, zoals een tablet, smartphone of een geldbedrag.

* Het gaat hierbij om het gemiddelde van alle labels per zorgverzekeraarsgroep:
Achmea: FBTO, Zilveren Kruis Achmea, Agis, TakeCareNow, Interpolis, De Friesland, Avéro Achmea, IK, ProLife, YouCare VGZ: VGZ, IZA, UMC, Bewuzt, IZZ, Univé, Zekur, Besured, National Academic, Promovendum Menzis: Menzis, Azivo, Anderzorg CZ: CZ, CZ direct, Ohra, Delta Lloyd ONVZ: ONVZ, PNO zorg, VVAA

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.