Ads Top

Schadebedrag door storm 20 miljoen

Bij Interpolis is het aantal schademeldingen gisteren tot het middaguur opgelopen naar 7.000. Het noodweer dat gisteren over Nederland trok zorgt voor een schadebedrag van nu al bijna 20 miljoen euro bij Interpolis.
De helft van dit bedrag is voor schade in de agrarische sector en de andere helft voor schade bij particulieren en MKB-ers. Dit bedrag zal nog verder oplopen omdat er nog steeds veel klanten bellen met de verzekeraar
Vandaag zitten er 300 mensen bij Interpolis klaar om de schademeldingen in behandeling te nemen. Voor de grotere schades zijn 50 experts actief om klanten te helpen hun schade zo snel mogelijk op te lossen. Vooral bomen die door de storm uit de grond zijn gerukt zorgden voor overlast en schade. Maar ook kwamen er bij Interpolis meldingen binnen van omgewaaide schuttingen, weggewaaide dakpannen en gesneuvelde ruiten in de tuinbouwkassen.
Onder de 7.000 schademeldingen zijn er 1.000 afkomstig van agrariërs, zowel uit de glastuinbouw, veehouderij als landbouw.
Klanten uit heel het land melden schade, maar de grote aantallen komen uit de kustprovincies. Vooral de schade in Friesland is groot. Daar kwamen 1.600 meldingen vandaan. Daarna volgde Noord-Holland met 1.000 meldingen en Groningen met 600 meldingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.