Ads Top

ABN Amro en ING versoepelen boetevrij aflossen het eerlijkst

ABN Amro Bank en de ING Bank maken boetevrij aflossen mogelijk voor al hun klanten met een hypotheek die 'onder water' staat. Andere banken hebben hun regels versoepeld voor alleen een kleinere groep die vervroegd kunnen aflossen met geld dat belastingvrij is geschonken. De Consumentenbond roept banken op om het voorbeeld van ING en ABN Amro te volgen bij het versoepelen van de regels.
'De aanpak van ABN Amro en de ING is eerlijker en verstandiger', zegt Bart Combée, directeur Consumentenbond. 'De banken komen niet alleen mensen tegemoet die een belastingvrije schenking hebben gekregen, maar ook klanten die bijvoorbeeld zelf geld hebben gespaard. Bovendien komen ING en ABN Amro de klanten tegemoet die een probleem hebben, namelijk een hypotheekschuld hebben die hoger is dan de marktwaarde van hun huis'.
De discussie over boetevrij aflossen is ontstaan op Prinsjesdag 2013. Het kabinet maakte toen bekend dat consumenten eenmalig een belastingvrije schenking mogen krijgen van maximaal € 100.000,-. Dit bedrag moet gebruikt worden voor de koop of verbouwing van hun huis of de aflossing van de hypotheek. Andere banken, waaronder Rabobank en SNS Bank, hebben daarop laten weten dat hun klanten over een aflossing met zo'n belastingvrije schenking geen boeterente meer hoeven te betalen. ABN Amro klanten mogen hun schuld boetevrij aflossen tot de hoogte van de meest actuele WOZ-waarde (de waarde die de gemeente vaststelt in het kader van de Wet waardering onroerende zaken).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.