Ads Top

17 procent jongeren overweegt overstappen van zorgverzekering

Dit jaar is de verwachting dat een recordaantal jongeren overstapt van zorgverzekering. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 17 procent van de jongeren van plan is om over te stappen naar een andere zorgverzekering in 2014. Een ander opvallend feit: jongeren zijn eerder geneigd over te stappen van zorgverzekering, wanneer zij bij de nieuwe zorgverzekeraar een cadeau aangeboden krijgen: maar liefst 39% van de jongeren zal overstappen, wanneer de nieuwe zorgverzekeraar hen een smartphone, iPad of geldbedrag cadeau doet.
Ook het premieverschil tussen de verschillende verzekeringen kan voor jongeren een trigger zijn om over te stappen. Maar liefst 19% van de jongeren zou al overstappen naar een andere zorgverzekering bij een premie die 5,- tot 10 euro per maand goedkoper is. Besparing op de kosten en een beter dekking zijn voor jongeren de belangrijkste redenen om over te stappen.
De zorgverzekering is een dure kostenpost voor jongeren, zo’n 10 procent van het inkomen. Het is daarom goed om te weten welke belangrijke overwegingen gemaakt moeten worden om zo veel mogelijk te besparen op de zorgverzekering.
Veel jongeren hebben naast de basisverzekering ook een aanvullende verzekering (39 procent). Het is belangrijk om goed na te gaan of het echt voordeliger is om een aanvullende verzekering te nemen. Het kan goedkoper zijn om voor alleen een basisverzekering te kiezen en de overige zorgkosten zelf te betalen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.