Ads Top

FBTO en ONVZ grote winnaars Nationaal Zorgonderzoek 2013

Uit het Nationaal Zorgonderzoek 2013, uitgevoerd onder 2492 respondenten door het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.), is FBTO gekozen tot beste grote zorgverzekeraar van 2013. Onder de kleine verzekeraars zegeviert ONVZ als beste kleine zorgverzekeraar.
Uit de onderzoeksresultaten van het Nationaal Zorgonderzoek 2013 blijkt FBTO op bijna elk punt als beste uit het onderzoek naar voren te komen. De FBTO wordt dan ook door hun eigen verzekerden beoordeeld met een ruime voldoende: 7,2.
Klanten van FBTO zijn met name positief over de premies voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering, de vergoedingen en snelheid van de betalingen en klantenservice. Een goede tweede verzekeraar is de Friesland Bank (7,1) die volgens haar klanten uitblinkt qua bereikbaarheid van de klantenservice én de dekkingsvoorwaarden van de aanvullende verzekeringen. Ohra (6,9) sluit de top drie van beste grote verzekeraars af, mede dankzij een hoge tevredenheid over de hoogte van de basispremie.
Daarnaast zijn er helaas ook zorgverzekeraars die minder goed beoordeeld zijn. Agis heeft de laagste gemiddelde beoordeling en is daarmee de "slechtste" zorgverzekeraar. Met name de hoge zorgpremie voor de basisverzekering en de trage uitbetaling van vergoedingen zorgen voor ontevredenheid onder Agis-verzekerden. Toch scoort Agis met een 6,3 alsnog een voldoende.
Bij de kleinere verzekeraars wint ONVZ, met een haarlengte verschil van DSW, de titel van "Beste kleine zorgverzekeraar 2013" met een gemiddelde score van 7,5. Zorgverzekeraar ONVZ scoort bijzonder goed op bereikbaarheid, dekkingsvoorwaarden en keuzemogelijkheden. DSW (7,4) doet het daarentegen beter op het gebied van klantenservice en betalingen.
De Amersfoortse (6,4) komt bij de kleinere verzekeraars als slechtste uit het onderzoek. Zij schieten volgens hun eigen klanten met name tekort op de premies van zowel de basis als de aanvullende verzekering. Zorgverzekeraar Aevitae (6,6) komt net boven De Amersfoortse binnen op de 9e plek. Klanten van de zorgverzekeraar geven de laagste scores voor de klantenservice en de keuzemogelijkheden bij de aanvullende verzekeringen, alsmede de vergoedingen en voorwaarden.
Hoewel de verwachting is dat er dit jaar ruim een miljoen mensen overstappen blijft er nog altijd een grote groep mensen die niet overstappen. Simon den Hollander van het Z.I.C. zegt hierover: "Geen enkele verzekeraar kreeg een onvoldoende, maar slechts 9% procent zegt bij de goedkoopste verzekeraar te zitten. Voor een groot deel van de Nederlanders valt er dan ook nog genoeg te besparen." Tijden het onderzoek gaf 36% van de ondervraagden aan niet over te stappen wegens positieve ervaringen met de huidige verzekeraar. 19% van de respondenten gaf daarentegen aan onvoldoende bekend te zijn met andere zorgverzekeraars.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.