Ads Top

ING introduceert spaarrekening voor UNICEF

Grote bedrijven en instellingen moeten hun verantwoordelijkheid nemen door goede doelen financieel te steunen, vindt ruim de helft van de Nederlanders. Bijna twee derde vindt het een goed idee als een bedrijf zich verbindt aan een goed doel. Een belangrijke voorwaarde is dat het goede doel transparant is over gelduitgaven. Dit blijkt uit onderzoek van ING uitgevoerd door Kien onder 824 Nederlanders. Vandaag introduceert de bank de ING Spaarrekening voor UNICEF, waarmee de klant door op de rekening te sparen UNICEF steunt.
Uit het onderzoek blijkt dat 8 op de 10 Nederlanders goed onderwijs zien als sleutel voor ontwikkeling van een land. Dat sluit naadloos aan op de samenwerking die ING al sinds 2005 heeft met UNICEF. Peter-Paul Wekking, directeur Marketing Sparen bij de ING: “Samen met UNICEF investeert ING in onderwijsprojecten in een aantal ontwikkelingslanden en hebben we al 800.0000 kinderen toegang kunnen geven tot beter onderwijs, in een gezonde en veilige leefomgeving. Om onze samenwerking nog meer kracht bij te zetten, introduceren we vandaag de ING Spaarrekening voor UNICEF. De bank zal 0,10% op jaarbasis over het totale gemiddelde spaarsaldo van deze rekeningen aan UNICEF doneren. Klanten met de spaarrekening voor UNICEF investeren zo direct in beter kleuteronderwijs. Deze bijdrage gaat niet ten koste van het saldo of rente van de klant. Daarnaast bieden we onze klanten met deze spaarrekening de mogelijkheid om zelf ook ieder kwartaal of eenmalig rechtstreeks gemakkelijk van de spaarrekening een donatie aan UNICEF te doen. Het hoeft niet maar het kan wel.”                                                      
Ruim drie kwart van de Nederlanders geeft aan in de afgelopen 12 maanden geld te hebben gedoneerd aan één of meerdere doelen. Gemiddeld wil de Nederlander 124 euro per jaar doneren aan hun favoriete goede doel, waarbij ouderen een hoger bedrag noemen dan jongeren. De meeste Nederlanders doneren door middel van een financiële bijdrage (68%), bijvoorbeeld via overschrijving, een collecte of het sturen van een sms. Opvallend is ook dat jongeren vaker dan gemiddeld producten kopen waarvan een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Maar welke vorm van donatie men ook kiest, transparantie geeft uiteindelijk de doorslag bij de keuze voor een goed doel. Vooral jongeren geven aan hierdoor eerder (40%) en meer (30%) te doneren.

 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.