Ads Top

Ruim helft beleggers Binance boekt crypto over naar ander platform

Meer dan de helft van de Nederlandse beleggers met tegoeden bij Binance stapt over naar een ander online cryptoplatform. Ongeveer een kwart kiest voor een cryptowallet in eigen beheer. Nog geen 10% laat de tegoeden op Binance uitkeren in euro’s. Dit blijkt uit een steekproef onder ruim 500 Binance beleggers in een onderzoek van cryptoplatform BLOX.

Aanleiding is het aangekondigde vertrek van Binance uit de Nederlandse markt. De grootste cryptobeurs ter wereld kreeg geen registratie van De Nederlandsche Bank (DNB), ondanks dat het bedrijf naar eigen zeggen meerdere pogingen heeft gedaan. Nederlandse beleggers moeten daarom hun digitale tegoeden van het platform halen.

Binance klanten kunnen meerdere kanten op met hun tegoeden. Beleggers kunnen ervoor kiezen om alle crypto’s op het platform te verzilveren, door ze om te zetten in euro’s en uit te laten betalen op hun bankrekening. De tegoeden kunnen ook worden overgemaakt naar een wallet in eigen beheer, zoals een hardware wallet of een software wallet. Een andere optie is het overboeken naar een platform dat wel een registratie heeft bij DNB.

Beleggers hoeven niet één keuze te maken voor al hun tegoeden. Van de respondenten in het onderzoek geeft ongeveer 10 procent aan meerdere wegen te bewandelen met hun tegoeden op Binance. Zij stallen bijvoorbeeld Bitcoin op een hardware wallet en brengen andere digitale valuta onder bij een platform.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.