Ads Top

Gebruikerstegoeden bunq in vier maanden tijd verdubbeld

bunq, naar eigen zeggen de op één na grootste neobank in de EU, blijft zich in heel Europa snel uitbreiden. De challenger telt nu 9 miljoen geregistreerde gebruikers die samen meer dan 4.5 miljard euro aan gebruikerstegoeden aanhouden. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend tijdens een bunq Update 23 in het DeLaMar Theater  in Amsterdam.

De Amsterdamse bank zag het aantal gebruikers in de afgelopen twaalf maanden groeien van 5,4 miljoen naar 9 miljoen (+67%). Vijftig procent van alle gebruikers draagt direct bij aan de omzet van het bedrijf (bijvoorbeeld via abonnementskosten en rente-inkomsten).

Bunq introduceert nieuwe spaarrekeningen die tot 3,71% rente bieden in vreemde valuta.”

bunq noemt zich voortaan de eerste Nederlandse bank met cashback. De neobank geeft haar Easy Money en Easy Green gebruikers 1 procent terug op alle uitgaven aan eten en drinken in horecagelegenheden. Ook krijgen klanten 2% cashback op alle uitgaven in het openbaar vervoer.

Vanaf vandaag kunnen bunq-gebruikers in meerdere valuta sparen en/of rente ontvangen. Consumenten krijgen 3,71 procent rente op USB en GBP. Zakelijke gebruikers ontvangen 2,3 procent rente op Amerikaanse dollars of Britse ponden.

bunq kondigt daarnaast een samenwerking aan met Veritree, een datagedreven platform waar alles draait om aantoonbare impact op het milieu. De twee bedrijven slaan de handen ineen om elk jaar minstens 5 miljoen bomen te planten, waardoor de groene impact van bunq-gebruikers in 2025 met meer dan 100% toeneemt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.