Ads Top

CrowdAboutNow ontvangt de Europese Crowdfunding vergunning van AFM

Crowdfunding platform CrowdAboutNow heeft van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de Europese crowdfunding vergunning (ECSP) ontvangen. Crowdfunding groeit nog elk jaar en de ECSP zorgt vanaf november 2023 voor gelijke regels in heel Europa.

Alle crowdfunding platformen in Europa moeten tegen die tijd in het bezit zijn van de vergunning. Als grondlegger van crowdfunding in Nederland vroeg CrowdAboutNow in 2011 als één van de eerste crowdfunding platformen in Nederland een vergunning aan bij de AFM, deze vergunning wordt vervangen door de Europese vergunning.

De ECSP vergunning wordt uitgegeven door de Autoriteit Financiële Markten en wordt vanaf  november 2023 verplicht gesteld voor alle crowdfunding platformen in Europa. De belangrijkste doelstelling van de vergunning is om beleggers beter inzicht te geven in de risico’s van een investering.

CrowdAboutNow is één van de grondleggers van crowdfunding in Nederland en vroeg in 2011 als één van de eerste crowdfunding platformen een vergunning aan bij de AFM. Inmiddels heeft de crowdfundingmarkt zich ontwikkeld en groeit het aantal financieringen dat voor ondernemingen dat via crowdfunding wordt gefinancierd nog altijd. In 2022 groeide de sector 48% ten opzichte van een jaar eerder.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.