Ads Top

Politie start samenwerking met Travelex voor wisselen contant buitenlands geld

De politie wisselt op onregelmatige basis inbeslaggenomen of afgepakte contante buitenlandse valuta in voor euro’s. Om de afname van deze dienstverlening efficiënter in te richten wordt deze vanaf nu direct gekoppeld aan het transport van contant geld.

De politie heeft in 2022 een Europese aanbesteding opgestart om deze activiteiten gecombineerd neer te leggen bij één dienstverlener. Het aantal leveranciers dat het wisselen van contante buitenlandse valuta als dienstverlening aanbiedt onder vergunning van de Nederlandse Bank is beperkt.

Uit de aanbesteding is Travelex als meest geschikte partner naar voren gekomen. Travelex is in Nederland al bijna negentig jaar actief en heeft het 49 vestigingen. De missie van de Travelex groep is om de toegang van hun klanten tot internationaal geld te vereenvoudigen en ze zijn uitgegroeid tot een van de toonaangevende gespecialiseerde aanbieders van valutaproducten en diensten, die actief zijn in de hele waardeketen van de vreemde valuta-industrie in meer dan twintig landen.

Tot voor kort werkte de politie voor het wisselen van contante buitenlandse valuta samen met Suri-Change. In 2017 leidde strafrechtelijk onderzoek ertoe dat de diensten van Suri-Change tijdelijk werden opgeschort. Die samenwerking werd hervat toen er geen bewijs was dat het bedrijf zich schuldig maakte aan strafbare handelingen. Nadat er begin dit jaar opnieuw dergelijke signalen waren, besloot de politie geen gebruik meer te maken van de diensten van Suri-Change tot nadere berichtgeving. De samenwerkingsovereenkomst was op dat moment al opgezegd per 1 juli 2023.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.