Ads Top

Gail Klintworth en Matthew Elderfield benoemd tot leden van de raad van commissarissen Rabo

De Algemene Ledenraad van Rabobank heeft Gail Klintworth en Matthew Elderfield benoemd tot leden van de raad van commissarissen. Zij zijn aangetreden per 28 juni 2023.

Gail Klintworth behaalde in 1984 haar bachelordiploma op het gebied van Industriële Psychologie & Talen aan de Universiteit van Witwatersrand en Rhodes University in Zuid-Afrika. In 2015 vulde zij dit aan met een masterdiploma op het gebied van Sustainability Leadership, aan de Universiteit van Cambridge. Klintworth was een groot deel van haar carrière werkzaam bij Unilever, onder meer als CEO van Unilever South Africa, als Global Senior Vice-President of Savoury Foods en later als Global Chief Sustainability Officer.

Matthew Elderfield behaalde in 1988 zijn master op het gebied van Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Cambridge. Hij is een bedreven bankier en bestuurder met specifieke en recente ervaring als CRO bij Nordea Bank, met tevens kennis van en ervaring met compliance. Daarnaast was hij toezichthouder in Groot Brittannië, evenals bij de Central Bank of Ireland.

Voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) Marjan Trompetter verwacht dat de RvC solide versterkt wordt met Klintworths grote expertise en ervaring op het gebied van duurzaamheid, en met Elderfields kennis van en ervaring met de volle breedte van het risicovak – evenals met zijn ervaring als bankbestuurder en toezichthouder.

De RvC van Rabobank bestaat verder uit Marjan Trompetter (voorzitter), Johan van Hall (vicevoorzitter), Gert-Jan van den Akker, Petri Hofsté, Arian Kamp, Marc Pensaert en Pascal Visée.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.