Ads Top

Bunq heeft stevige ruzie met aandeelhouder

Binnen Bunq is ruzie ontstaan tussen de twee grootaandeelhouders Pollen Street Capital (PSC) en oprichter Ali Niknam, weet het FD. De inzet: tientallen miljoenen aan nieuwe investeringen. De onlinebank heeft kapitaal nodig, maar het Britse PSC wil niet bijstorten.

PSC, een Londense private-equity-investeerder, wil dat Niknam een alternatieve strategie ontwikkelt die uitgaat van een minder snelle groei van de onlinebank. Onder meer is de verkoop geëist van Bunqs dochter Capitalflow, een Ierse kredietverstrekker die Bunq nog maar anderhalf jaar geleden overnam. De investeerder vreest 'tientallen of honderden miljoenen euro's' te verliezen op zijn aandelenbelang van bijna 10% in de bank.

Niknam heeft voorgesteld alle benodigde investeringen voor eigen rekening te nemen en PSC gedeeltelijk uit te kopen. Maar dat voorstel is geklapt op de voorwaarden.

Het private-equitybedrijf betaalde 168 miljoen voor iets minder dan 10 procent van de onlinebank, die in 2022 een verlies van 10,5 miljoen euro leed.

De kwestie is al eens voor de rechter gekomen, die de eisen van Bunq van tafel veegde. Degene die namens de investeerde onderhandelde had geen volmacht om de definitieve overeenkomst te sluiten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.