Ads Top

Goudtransacties stijgen met 17 procent in eerste helft van 2023

Goud blijft onverminderd populair als stabiele factor in onzekere tijden. Zo herontdekken steeds meer pensioenfondsen goud als bescherming tegen de hoge inflatie en een zwakke dollar en breiden zij het aandeel van goud in hun portefeuilles uit. Daarnaast zorgen de energiecrisis, de kans op een economische recessie en de nog altijd hoge inflatie dat particulieren en kleine beleggers goud nog steeds als veilige haven verkiezen.

Dit is duidelijk zichtbaar in het aantal goudtransacties dat in het eerste halfjaar van 2023 met 17 procent is gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd beleefde de verkoop van valuta een recordgroei van 75 procent; dit is de sterkste groei in zes jaar, blijkt uit data van Goudwisselkantoor.

De flinke groei van het aantal goudtransacties is volgens Goudwisselkantoor een signaal van de blijvende populariteit van goud en andere edelmetalen in een onzeker jaar. Opvallend is daarnaast de groei van het totale aantal valutatransacties, dat in de afgelopen zes maanden een recordgroei van 75 procent in transacties en 71 procent in winst bereikte. Het aantal wisseltransacties lag lang na corona nog op een laag niveau, maar hier is nu verandering in gekomen. De recordgroei zal volgens Goudwisselkantoor nog minstens tot eind 2023 aanhouden; historisch gezien moet het grootst aantal transacties namelijk nog in juli en augustus plaatsvinden. De sterke groei is niet alleen zichtbaar in Nederland (+65 procent), maar ook in België (+121 procent). Dit wijst er op dat Nederlanders en Belgen weer echt op vakantie gaan, óók naar bestemmingen verder weg. Door de toename van het aantal vestigingen heeft Goudwisselkantoor inmiddels de grootste landelijke dekking voor deze dienst in Nederland en België. Ook het aantal verpandingen steeg het afgelopen halfjaar flink (+33 procent) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks de onzekerheden in de markt hebben de goede prestaties in het afgelopen half jaar geresulteerd in een stabiele groei van Goudwisselkantoor. Zo steeg het totaal aantal transacties in Nederland, België en Duitsland met 30 procent. Met name de sterke groei in België en Duitsland toont volgens Goudwisselkantoor aan dat er nog veel potentie aanwezig is in het buitenland. Het bedrijf heeft dan ook de ambitie om het marktaandeel in deze landen verder te vergroten en zelfs verder uit te breiden in Europa. In Duitsland en België zijn dit jaar 7 nieuwe vestigingen geopend, waardoor het totale aantal locaties op 140 uitkomt. In de aanloop naar het 40-jarig bestaan in 2024 zijn deze positieve resultaten mooie mijlpalen in de groei die Goudwisselkantoor in de afgelopen jaren heeft beleefd.Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.