Ads Top

Aegon naar Bermuda

Na Unilever, Shell en DSM is er weer een beursfonds dat Nederland verlaat. Verzekeraar Aegon maakte vrijdag 30 juni bekend dat het zich statutair op Bermuda wil vestigen.

Het nieuws komt toch enigszins uit de lucht vallen. Onlangs werd de markt nog uitgebreid over de nieuwe strategie geïnformeerd tijdens een Capital Markets Day. Blijkbaar heeft Aegon het nieuws opgepot om zo de indruk te wekken dat de juridische verhuizing louter symboolpolitiek is.

Door de verkoop van activiteiten aan ASR heeft Aegon geen eigen verzekeringsactiviteiten meer in Nederland. Het gevolg hiervan is dat toezichthouder DNB geen hoofdtoezichthouder meer kan zijn van het bedrijf.

Waarom het oog op Bermuda is gevallen, wordt niet direct duidelijk. In het persbericht wordt benadrukt dat de Bermuda Monetary Authority (BMA) internationaal erkenning geniet. Wet- en regelgeving zou in Bermuda in grote lijnen gelijkwaardig zijn aan die in de EU, de VS en het VK. Ook vermeldt het bedrijf dat er al vier Aegon-dochters statutair gevestigd zijn op de eilandengroep in de Atlantische Oceaan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.