Ads Top

Aantal cryptobezitters stagneert op 2 miljoen

Nederland telt net als vorig jaar 2 miljoen cryptobezitters. Bitcoin blijft de populairste cryptomunt in Nederland. Bijna één op de tien is in het bezit van deze munt (8 procent). Cryptovaluta werd in 2023 (72%) vaker gefinancierd met de betaalrekening dan in 2022 (61%), zo blijkt uit de derde editie van de Cryptovaluta Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4000 Nederlanders.

Het aantal cryptobezitters in Nederland blijft onveranderd. Net als vorig jaar is 14 procent van de Nederlanders van 18 jaar en ouder (2 miljoen Nederlanders) in het bezit van een of meerdere cryptomunten. Het aantal cryptobezitters lijkt dus te stagneren. Gemiddeld heeft men 11% van hun vrij beschikbare vermogen in cryptomunten geïnvesteerd.

Bitcoin blijft de populairste cryptomunt in Nederland. Bijna één op de tien Nederlanders bezit deze munt (8%). Het aantal bezitters is echter iets gedaald van 1,25 miljoen in 2022 naar 1,23 miljoen in 2023. Net als vorig jaar volgen Ethereum (6%), Cardano (4%), Ripple (3%) en Dogecoin (2%) op de ranglijst.

De meeste cryptobezitters gebruiken geld van hun betaalrekening om cryptomunten te kopen (72%). Dit is een stijging van 9%-punt ten opzichte van vorig jaar (63%). Eén op de drie gebruikt spaargeld voor de aankoop, terwijl geleend geld zelden wordt gebruikt (<1%). Jongeren (18-34 jaar) gebruiken vaker hun betaalrekening (81%) dan 35-plussers. Deze laatste groep gebruikt relatief vaker spaargeld (>40%).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.