Ads Top

Lening voor auto via autodealer meestal duurder dan bij kredietverstrekker

Als je een nieuwe auto gaat kopen en deze wilt financieren, ga dan niet zomaar in op het aanbod van de merkdealer. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt namelijk dat een lening bij een kredietverstrekker vaak goedkoper is.

Geld.nl heeft voor 23 modellen van 18 automerken een vergelijking gemaakt tussen de kosten van een autofinanciering bij de merkdealer zelf en de goedkoopste lening bij een kredietverstrekker. Hieruit blijkt dat in ruim 65 procent van de gevallen geld lenen bij een kredietverstrekker goedkoper is.

Toch komt het nog in bijna 35 procent van de gevallen voor dat de dealer een goedkopere autofinanciering biedt. Maar let goed op! Bij veel autodealers die een lage rente hanteren, heb je een verplichte slottermijn en/of moet je vooraf een deel van de aankoopsom voor de auto aanbetalen. Een slottermijn wil zeggen dat je op een deel van het leenbedrag geen rente en aflossing betaalt tijdens de looptijd. Hierdoor lijkt de lening goedkoper, maar aan het einde van de looptijd moet je de slottermijn in één keer aflossen of opnieuw geld lenen om het bedrag te betalen. “Bij een lening via een kredietverstrekker betaal je over het hele leenbedrag rente en aflossing tijdens de looptijd, maar je weet dan wel zeker dat je aan het einde van de looptijd de auto helemaal hebt afbetaald.

Daarnaast is bij de financiering via de dealer is je auto soms het onderpand van de lening. Dat betekent dat als je de lening niet kunt terugbetalen, je auto in beslag genomen wordt. Bij een lening via de kredietverstrekker hoef je je auto niet in te leveren, omdat die geen onderpand is.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.