Ads Top

iDEAL transacties stijgen in 2022 ondanks dalende e-commerce trend

Ondanks een algemene daling van 5 procent in e-commerce aankopen, liet aantal transacties liet betaalmethode iDEAL vorig jaar een stijging zien van 7,9 procent ten opzichte van 2021, waarbij een recordaantal van 6,1 miljoen betalingen op één dag werd verwerkt tijdens Black Friday.

iDEAL, onderdeel van Currence, kent al jaren een stabiel marktaandeel van 70 procent. Hoewel het aantal iDEAL-betalingen in e-commerce gedurende 2022 met 6 procent is afgenomen, zijn andere gebruiksmogelijkheden zoals betalingsverzoeken voor bedrijven en consumenten, donaties aan goede doelen en betalingen voor facturen ruimschoots gegroeid. In totaal zijn er 1,233 miljard transacties met iDEAL verricht.

Om de marktpositie te handhaven heeft Currence onlangs bekend gemaakt een nieuwe versie van iDEAL te lanceren, bestaande uit een geavanceerd technologieplatform en een iDEAL-profiel. Het nieuwe iDEAL biedt consumenten verbeterd betaalgemak, nieuwe manieren om af te rekenen en de belofte van nieuwe, nog te ontwikkelen, betaalopties.

Kortgeleden maakte het European Payments Initiative (EPI) bekend de betaaltoepassing iDEAL over te nemen. EPI heeft als doel om een uniforme betaaloplossing uit te rollen over alle Europese landen. De komende periode verkent EPI hoe iDEAL het beste past in de strategie om een betaalstandaard voor de Europese markt te ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.