Ads Top

Nederlanders stellen de mogelijkheid om hun bankpas per land te activeren erg op prijs

Bijna negen op de tien Nederlanders voelen zich veiliger als ze hun bankpas per land kunnen activeren of deactiveren. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van Openbank in samenwerking met het Amsterdamse marktonderzoeksbureau No Ties onder meer dan duizend Nederlanders.

Uit het onderzoek, waaraan 1006 respondenten deelnamen, blijkt dat 86% van hen aangeeft het veilig of zelfs zeer veilig te vinden dat hun bankpas per land op elk moment geactiveerd of gedeactiveerd kan worden.

Dit onderstreept hoezeer Nederlandse bankklanten aan het belang van veiligheid en gemak hechten dat Openbank biedt. Nederlanders reizen graag en de mogelijkheid om hun bankpas alleen voor het land van bestemming te activeren, is iets dat ze erg waarderen.

Bijna alle ondervraagden (98%) regelen hun bankzaken (wel eens) online, waarbij mobiele apparaten de voorkeur genieten. Vooral mobiele telefoons (61%), tablets (9%) en horloges (1%) worden gebruikt voor online bankieren. Een kwart van de respondenten geeft de voorkeur aan de laptop of computer. "Het laat zien hoezeer bankieren is gedigitaliseerd en verklaart waarom klanten weinig of geen behoefte meer hebben aan een fysiek kantoor," zegt De Haas, die de digitale bank voor Nederland leidt.

Opvallend is echter dat driekwart (76%) van de ondervraagden, vooral oudere klanten, de voorkeur geeft aan persoonlijk contact met een bankmedewerker voor hulp. Van deze groep geeft 43 procent de voorkeur aan telefonisch contact met een bankmedewerker, terwijl 33 procent de voorkeur geeft aan chatten met een medewerker.

Een laatste opvallende uitkomst van het onderzoek: de meerderheid van de mannen is nog steeds (59%) eindverantwoordelijk voor het bankieren binnen een relatie, vergeleken met vrouwen (41%).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.