Ads Top

UvA verduurzaamt bancaire dienstverlening

De Centrale Studentenraad (CSR) heeft de Universiteit van Amsterdam in april 2022 opgeroepen om over te stappen naar een bank die geen producenten van fossiele brandstoffen financiert. Een belangrijke stap wordt nu gezet: op korte termijn worden de liquide middelen die tijdelijk niet nodig zijn voor de bedrijfsvoering, ondergebracht bij een duurzame bank.

Als onderdeel van het verduurzamen van de bedrijfsvoering heeft het College van Bestuur (CvB) besloten dat de UvA niet meer wil bijdragen aan de financiering van fossiele brandstoffen.

Op korte termijn – medio april – worden de liquide middelen die niet direct nodig zijn voor de operationele bedrijfsvoering, ondergebracht bij banken die geen financier zijn van fossiele brandstoffen. Zo wordt voorkomen dat middelen van de UvA direct of indirect wordt ingezet om de fossiele industrie te financieren. Een goede stap, die ons dichter bij ons doel brengt om de volledige bancaire dienstverlening te verduurzamen.

Bij de laatste categorie financieringen gaat het om leningen die de UvA aantrekt voor de financiering van investeringen. De leningen die zijn afgesloten, lopen bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), een bank die goed scoort op het gebied van duurzaamheid.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.