Ads Top

Resultaten Achmea onder druk

Het operationeel resultaat van Achmea in 2022 bedroeg 174 miljoen euro. De beleggingsopbrengsten waren echter 453 miljoen lager door ontwikkeling van de financiële markten.

Onderliggend realiseert de verzekeraar zijn strategische doelen. De bruto premie-inkomsten stegen ruim 5 procent, de kostenstijging bleef met 2 procent beperkt en de solvabiliteitspositie is met 209 procent onverminderd sterk.

Zorgbedrijf presteerde solide en Schade & Inkomen realiseerde een sterk verzekeringstechnisch resultaat. De combined ratio verbeterde naar 93,0 procent.

Naar de toekomst toe is de gestegen rente gunstig. Op korte termijn niet. Het leidde in combinatie met de ontwikkeling op de financiële markten tot een beleggingsresultaat dat 453 miljoen achterbleef bij 2021. Dit drukte vooral op het resultaat van de segmenten Pensioen & Leven en Schade & Inkomen. Ook de ruim 100 miljoen (na herverzekering) waarmee men klanten hielp hun stormschade te herstellen was voor het operationeel resultaat ongunstig.
 
De kostenstijging over 2022 was beperkt. Dat is mede te danken aan investeringen in efficiency en digitalisering. Naast groei is digitalisering een belangrijke strategische bouwsteen.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.