Ads Top

Crypto apps weer meer gedownload na lastig jaar

Na een halvering van het aantal downloads in 2022 was er in januari een stijging van 70 procent. Crypto apps werden in januari bijna 70 procent vaker gedownload dan in december. Het is voor het eerst sinds april vorig jaar dat crypto apps zo’n grote stijging in populariteit laten zien. In de loop van vorig jaar halveerde het aantal downloads van crypto apps in Nederland nog.

Dit blijkt uit onderzoek van crypto bedrijf BLOX en is gebaseerd op cijfers van data tool AppTweak. Die laten zien dat ruim 80.000 mensen een crypto app installeerden in januari, tegen 55.000 in december. Hoewel het er in februari wat minder waren dan in januari, is de trendbreuk duidelijk.

De hernieuwde populariteit sluit aan op de wereldwijde groei van het aantal mensen dat crypto bezit. Dat steeg zelfs in het lastige jaar 2022 van 306 miljoen naar 425 miljoen mensen.  

Het aantal app downloads zegt iets over het huidige sentiment en hoe beleggers reageren op het nieuws. De stijging in januari lijkt een duidelijk gevolg van de opleving van de koersen. Omgekeerd is de daling in 2022 te verklaren door de combinatie van de verslechterde economie, dalende koersen en opschudding in de crypto branche.

Het omgekeerde is ook waar: in mei, juni en juli kelderde het aantal downloads, om na een paar maanden stabiliteit in december opnieuw te zakken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.