Ads Top

Bank voor de Klas begint - over financiële keuzes en online verleidingen

Komende week begint de twaalfde editie van Bank voor de Klas. Ruim 2.500 bankmedewerkers verzorgen financiële gastlessen waarmee ruim 63.000 leerlingen worden bereikt in het basisonderwijs en het MBO. Thema’s van de lessen dit jaar is: het maken van financiële keuzes en alert zijn op online verleidingen om geld uit te geven extra aandacht.

De Week van het Geld start feestelijk op maandag 27 maart a.s. in Utrecht. Die dag geven de bestuurders van 19 deelnemende banken een gastles op basisscholen en MBO-scholen in Utrecht. Ook voorzitter Medy van der Laan van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) verzorgt een gastles. De gastlessen worden gegeven voorafgaande aan het openingsevent in de Jaarbeurs in aanwezigheid van HM Koningin Máxima en minister Kaag van Financiën. Algemeen directeur Eelco Dubbeling van de NVB treedt bij dat event op als gastheer.  

De gastlessen in het basisonderwijs en op het MBO worden gegeven met de online cash quiz. Dit is een educatief spel dat wordt gespeeld op het digibord. De klassen wordt verdeeld in teams die tegen elkaar spelen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere de gevaren om als geldezel te worden gebruikt, online fraude, het ontstaan en voorkomen van schulden en de verschillende geldtypes die er zijn. De winnende scholen ontvangen een klein geldbedrag voor onderwijsdoeleinden. 

Dit zijn de gastlessen die op maandag 27 maart worden verzorgd door bankbestuurders: 

MBO:  

Abn Amro, Robert Swaak  

Achmea Bank, Pierre Huurman  

SNS Bank, Angela Eijlander  

Triodos Bank, Pauline Bieringa  

Handelsbanken, Roland van Pooij  

 

Basisonderwijs:  

KNAB Bank, Nadine Klokke  

InsingerGillissen, Frank Koster  

NIBC , Reinout van Riel  

Volksbank, Marinka van der Meer  

ING, Ruud van Dusschoten  

Volksbank, Michel Ruijterman  

Obvion, Judtih Pijnenburg

Rabobank, Matthijs Ruijzenaars  

NVB, Medy van der Laan  

Leaseplanbank, Reinout van Riel 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.