Ads Top

Donderdag eerste 24-uursstaking ooit bij ING

Werknemers bij ING in Noordoost-Nederland leggen donderdag 30 maart massaal het werk neer, uit onvrede over het uitblijven van een nieuwe cao. De drie vakbonden bij ING (FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen) roepen de leden op om ‘s ochtends naar een actiebijeenkomst in Leeuwarden te komen om zich daar in te schrijven als staker. Het wordt de eerste 24-uursstaking ooit bij ING.

Voor veel ING-werknemers is het geduld met de directie op, na meer dan een half jaar publieksvriendelijke acties, waaronder een petitie die door bijna 7.000 werknemers werd ondertekend.

Staken is eigenlijk het laatste wat de duizenden ING-medewerkers willen doen, maar ze zien zich genoodzaakt om dit laatste middel te gebruiken om de banktop richting een eerlijke, toekomstbestendige cao te bewegen., stelt FNV. 'Dat klanten hier hinder van ondervinden is helaas onvermijdelijk. Eigenlijk zouden we willen dat externe toezichthouders, zoals de Autoriteit Financiële Markten, zich over het cao-conflict zouden uitspreken. Zeker in deze onrustige tijden voor de bancaire sector is het voor iedereen belangrijk dat er snel een goede oplossing komt.'

Om de werknemers voor te bereiden op hardere acties, organiseerden de bonden twee weken geleden al een online workshop ‘Staken voor beginners’ en vorige week – onder werktijd – twee goed bekeken actiejournaals. Donderdag 30 maart organiseren de drie bonden een 24-uursstaking voor de ING-werknemers in Noordoost-Nederland, met een actiebijeenkomst in Leeuwarden (van 8.30 tot 10.30 uur aan de Tesselschadestraat 2). Alle drie de vakbondsvoorzitters (Tuur Elzinga, Piet Fortuin en Reinier Castelein) zijn daar aanwezig om de stakers toe te spreken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.