Ads Top

Hagenaar gebruikte vervalste websites van Belgische banken

Tegen een 23-jarige Hagenaar is 24 maanden cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk) geëist. Samen met twee mede-verdachten zou de Hagenaar bankrekeningen van anderen zijn binnengedrongen. Onder de slachtoffers zaten veel Belgen. De benodigde software – zogeheten ‘phishing panels’ – had het gezelschap via Telegram besteld.

De verdachten hebben de slachtoffers op geen enkel moment in de ogen hoeven kijken. Zij handelden verscholen achter gefingeerde namen vanachter hun computers en telefoons en hadden uitsluitend op afstand contact met de slachtoffers.

Zij maakten gebruik van vervalste inlogschermen van Belgische banken en van een vervalsing van een identiteitsapplicatie die erkend wordt door de Belgische overheid.

Het bewijsmateriaal tegen de verdachte en zijn medeverdachten bestaat onder meer uit chats die zij onderling voerden. Volgens de officier hebben de verdachten alleen al in het laatste half jaar dat zij samen opereerden voor meer dan vier ton aan oplichtingen gepleegd.

Volgens de officier van justitie is er voldoende wettig en overtuigend bewijs dat de 23-jarige Hagenaar schuldig is aan onder meer deelname aan een criminele organisatie, oplichting, computervredebreuk, diefstal en witwassen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.