Ads Top

Nieuw bij ING: betalingen vooraf controleren met de schermlezer op de smartphone

ING-klanten met een visuele beperking kunnen het bedrag van een betaling met de mobiele betaalpas vanaf nu vooraf controleren, omdat hun smartphone het bedrag kan voorlezen. Zo kunnen klanten met een visuele beperking zelfstandig en op een veilige manier mobiele betalingen doen. Hiermee vergroot ING de toegankelijkheid van betalen voor deze klanten. De functionaliteit is op dit moment beschikbaar voor klanten die mobiel betalen met hun Android-smartphone.

In de winkel een bedrag afrekenen met je mobiele betaalpas op je smartphone is voor de meeste mensen een vanzelfsprekende zaak, maar voor mensen met een visuele beperking is dit helaas niet altijd het geval. Voor hen is het niet of minder goed mogelijk om het bedrag te zien dat afgerekend dient te worden. Met de schermlezer op de smartphone horen ze normaal gesproken pas na de betaling hoeveel er is betaald. ING vindt het belangrijk dat al haar klanten zelfstandig en veilig kunnen betalen. Daarom heeft ING het mogelijk gemaakt om met de schermlezer op de Android-smartphone bedragen te controleren juist voordat deze betaald worden.  

In samenwerking met het Inclusive Design Lab van de TU Delft heeft ING onderzocht hoe de mobiele betaalervaring van ING-klanten met een visuele beperking verbeterd kon worden. De ING Factory - een community van pioniers die zich binnen ING met innovaties voor klanten bezighoudt – heeft het idee overgenomen om een bedrag voor te laten lezen voor het definitief is. Vervolgens hebben (IT-)experts verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de ING Mobiel Bankieren App samen met mensen met een visuele beperking de functionaliteit verder uitgewerkt en in de ING-App mogelijk gemaakt.

Het gaat om een optie in de ING-App die het mogelijk maakt om een bedrag eerst op je smartphone te laten zien voordat de betaling definitief is. Omdat het bedrag vooraf op het scherm wordt getoond, kan de schermlezer van de telefoon het te betalen bedrag voorlezen. Als een klant akkoord is met het bedrag, dan houdt deze zijn smartphone nogmaals tegen de betaalterminal om de betaling definitief te maken.

De functionaliteit is gratis beschikbaar en te gebruiken voor ING-klanten die contactloos mobiel betalen met een Android-smartphone. In de komende periode gaat ING analyseren hoe klanten de functionaliteit ervaren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.