Ads Top

Snelle leningen van Saldodipje tot woekerboetes

Saldodipje (vroeger Ferratum) verstrekt online leningen van 100 tot 1500 euro, die lopen van 1 tot maximaal twee maanden: zogenaamde flitskredieten. Die zijn vooral aantrekkelijk als je moeite hebt om de eindjes aan elkaar te knopen.

Saldodipje maakt het aanvraagproces voor een lening zo soepel mogelijk. Je hoeft alleen een kopie van een ID-bewijs te uploaden en persoonlijke gegevens in te vullen, zoals het inkomen. Voor dat inkomen hoef je geen bewijs te leveren, zoals een loonstrookje.

Maar als je niet binnen vijf dagen een ‘persoonlijke garantsteller’ regelt, dan kunnen er ‘aanvullende bedragen van toepassing zijn.’ Een garantsteller is iemand die belooft om jouw lening te betalen als jou dat niet meer lukt. Bij een lening van 100 euro hoort een boete van 29 euro als de garantsteller niet wordt gevonden; bij een lening van 1000 euro een boete van 320 euro; en bij een lening van 1500 euro een boete van maar liefst 660 euro.

Op het forum van Radar en Trustpilot klagen dan ook honderden Saldodipje-klanten over woekerboetes.

Zo’n boete is illegaal in Nederland, want alle bijkomende kosten van een lening mogen uitkomen op een rente van maximaal 12 procent. De boetes van Saldodipje lopen op tot wel 44 procent van het leenbedrag. Saldodipje staat echter ingeschreven in Spanje en laat klanten in de leenovereenkomst ondertekenen dat Spaans recht van toepassing is.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.