Ads Top

ABN AMRO Sustainable Impact Fund investeert in Fairphone

ABN AMRO Sustainable Impact Fund investeert in Fairphone. Het Nederlandse bedrijf wil een positieve impact maken met duurzame smartphones.

Fairphone kijkt op een duurzame manier naar de productie en het gebruik van smartphones. Zo bestaat het plastic van de behuizing van de Fairphone voor 100 procent uit gerecycled materiaal . Daarnaast kun je je Fairphone zelf repareren of upgraden met hulp van losse onderdelen.

In totaal heeft Fairphone 49 miljoen euro aan nieuwe investeringen opgehaald. Dit geld is geïnvesteerd door het ABN AMRO Sustainable Impact Fund, de overheid opgerichte investeringsfonds Invest-NL, Zwitserse impact investeerder Quadia en enkele andere zittende investeringspartijen. Met deze investering wil Fairphone verder groeien als impactmaker in de smartphone industrie.

ABN AMRO SIF investeert in impact-gedreven bedrijven die zowel maatschappelijk als financieel rendement nastreven. ABN AMRO Sustainable Impact Fund is een investeringsfonds van EUR 500 miljoen euro dat zich richt op bedrijven die de transitie naar een duurzame en inclusieve samenleving versnellen. Duurzame impact combineren met financieel rendement – dat is de doelstelling van het nieuwe Sustainable Impact Fund van ABN AMRO. Meer informatie over het Sustainable Impact Fund kan je vinden via deze pagina.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.