Ads Top

Joachim Aelvoet is nieuwe Country Executive van ABN AMRO in België

Joachim Aelvoet is aangesteld als nieuwe Country Executive van ABN AMRO in België. Aelvoet is reeds tien jaar werkzaam binnen de organisatie en kent het reilen en zeilen van de bank zeer goed. Hij start op 1 april 2023 met zijn nieuwe functie, waarin hij verantwoordelijk is voor alle activiteiten van de bank in België, waaronder Wealth Management en Corporate Banking. Hij volgt Solange Rouschop op, die werd benoemd tot Chief Sustainability Officer van ABN AMRO.

Aelvoet begon in 2004 als trainee bij Fortis en werkte in Equity Funds Derivative Sales. Na een periode bij FSMA als Financieel Analist stapte hij in 2012 over naar ABN AMRO Private Banking België als Senior Product Specialist. Sinds 2017 is hij Country Director Products & Solutions Belgium. De aanstelling tot Country Executive luidt een nieuw hoofdstuk in van zijn rijke carrière.

In zijn eerdere rol als Country Director Products & Solutions was Joachim Aelvoet nauw betrokken bij de duurzame beleggingsaanpak waarvoor ABN AMRO zich inzet. Een voorbeeld daarvan is het in 2021 gelanceerde Impact Mandaat, een uitbreiding van de bestaande duurzaamheidsstrategie. In die beleggingsportefeuille zijn alleen bedrijven opgenomen die positief bijdragen aan een betere wereld. Zo weten cliënten beter hoeveel impact ze met hun duurzame beleggingen hebben.

Dat blijft een belangrijke strategische pijler voor de bank, naast het begeleiden van ondernemers en hun onderneming. Daarbij zullen de activiteiten van de Private Bank en de Corporate Bank onder leiding van Joachim Aelvoet verder versterkt worden, om ondernemerschap en duurzaamheid met elkaar te blijven verbinden. De focus en expertise van ABN AMRO op het vlak van duurzame ontwikkeling is daar een voorbeeld van.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.