Ads Top

Consumentenbond helpt bij belastingaangifte

De Consumentenbond heeft een stappenplan opgesteld om consumenten te helpen met het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting 2022. Op basis van veelgestelde vragen geeft de Consumentenbond tips en uitleg. En helpt om valkuilen te omzeilen.

De Consumentenbond vroeg aan bijna 6000 consumenten waar ze tegenaan lopen bij het doen van hun jaarlijkse belastingaangifte. Uit de enquête bleek onder meer dat huiseigenaren, wiens situatie niet 'standaard' is, geregeld vastlopen bij vragen over hun hypotheek. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van een nog niet afgeleverde nieuwbouwwoning (WOZ onbekend), een bouwdepot of omdat ze verhuizen en hun hypotheek oversluiten.

Ook het taalgebruik vinden consumenten te ingewikkeld. Daarom geeft de Consumentenbond uitleg over de hypotheekvragen in de aangifte. Ook worden de meest gestelde vragen van consumenten beantwoord.

De Consumentenbond kan niet garanderen dat consumenten hiermee het maximale uit de aangifte halen. Een belastingaangifte is daarvoor te persoonlijk.

De Consumentenbond adviseert de aangifte pas te doen in de tweede helft van maart of in de eerste week van april. Dan zijn de meeste fouten uit de online aangifte opgelost.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.