Ads Top

Hypotheek Visie haalt woningmarkt van het slot voor starters met de hypotheekbelofte

Op 1 april, tijdens de NVM open huizendag, hebben starters op de woningmarkt een grotere kans op succes. “Afgelopen maanden zijn de kansen voor starters flink gestegen. En als starter maak je nog meer kans als je gebruikt maakt van een financiële onderbouwing bij je bod. Zoals bijvoorbeeld de Hypotheekbelofte”, zegt Dylan Dresens, CEO van Hypotheek Visie.  

Om je kansen uit te breiden, biedt Hypotheek Visie de Hypotheekbelofte aan. Met dit document ben je zo goed als zeker dat je je financiering rond kan krijgen. Daardoor hebben verkopers meer zekerheid dat ze aan jou kunnen verkopen en kunnen ze daarom zelf sneller doorstromen naar hun nieuwe huis.  

De Hypotheekbelofte wordt aangeboden aan starters en zorgt ervoor dat zij bijna zeker zijn dat zij de financiering van hun bod rond krijgen. Hierdoor kunnen verkopers sneller doorstromen naar hun nieuwe huis en zijn zij waarschijnlijk bereid een lager bod te accepteren. Het is voor verkopers belangrijk om zekerheid te hebben, omdat de financiering soms niet rond blijkt te komen. Gevolg daarvan is dat je als verkoper tijd verliest. Wellicht hebben andere kopers in de tussentijd ook hun interesse verloren.

De woningmarkt in Nederland is de afgelopen jaren flink onder druk komen te staan, met name voor starters. Het vinden van een geschikte woning tegen een betaalbare prijs lijkt vaak een onmogelijke opgave. Hypotheek Visie brengt hier verandering in door starters te helpen met het verkrijgen van een Hypotheekbelofte. Dit houdt in dat Hypotheek Visie op basis van de financiële situatie van de starter en de waarde van de woning meer zekerheid biedt dat de koop van de woning uiteindelijk doorgang vindt.

Met de Hypotheekbelofte op zak kunnen starters met meer vertrouwen op huizenjacht gaan. Zij weten immers vooraf dat zij hun bod op een huis kunnen uitbrengen, wat de kans op succes aanzienlijk vergroot. Dit is niet alleen goed nieuws voor starters, maar ook voor verkopers. Zij kunnen dankzij de Hypotheekbelofte namelijk sneller doorstromen naar hun nieuwe woning en zijn waarschijnlijk bereid om een lager bod te accepteren.

Hypotheek Visie is ervan overtuigd dat de Hypotheekbelofte een belangrijk verschil kan maken voor starters op de woningmarkt. "We zien dat veel starters vastlopen op de woningmarkt omdat zij geen zekerheid hebben over hun financiering", aldus CEO Dylan Dresens. "Met de Hypotheekbelofte kunnen wij hen die zekerheid wel bieden, waardoor zij met meer vertrouwen op huizenjacht kunnen gaan. Dit is niet alleen goed voor starters, maar ook voor verkopers die hun woning sneller willen verkopen."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.