Ads Top

Last onder dwangsom voor BinckBank

De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) heeft op 3 juni 2022 een last onder dwangsom opgelegd aan BinckBank N.V. Deze handelt tegenwoordig onder de naam Saxo Bank.

De last onder dwangsom is opgelegd omdat BinckBank niet beschikt over procedures en maatregelen die ervoor zorgen dat de distributie van financiĆ«le instrumenten aansluit op de kenmerken van de doelgroep. Ook heeft BinckBank de gedistribueerde producten, in ieder geval de door de AFM onderzochte producten SPAC’s en opties, niet voldoende geĆ«valueerd.

Binnen Europa zijn vereisten voor productgovernance geĆÆntroduceerd met het doel productaffaires en ‘misselling’ van producten te voorkomen. De kern van deze vereisten is dat de beleggingsonderneming verantwoordelijk is om de juiste doelgroep voor het product vast te stellen en vervolgens om via een daarop afgestemde distributiestrategie te borgen dat producten niet (structureel) buiten de doelgroep belanden.

BinckBank heeft sinds 3 juni 2022 twee maanden de tijd om diverse wijzigingen door te voeren in haar beleid en vier maanden om goede evaluaties uit te voeren. Dit moet BinckBank binnen de gestelde termijnen doen, anders is zij verplicht per onderdeel een dwangsom van 250.000 euro te betalen. Op het moment van publicatie is nog niet bekend of BinckBank aan de last onder dwangsom heeft voldaan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.