Ads Top

Eenmalige lasten zorgen voor nettoverlies Aegon

Aegon leed het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 348 miljoen euro door eenmalige lasten en stijgende herverzekeringspremies in de VS. Daarnaast daalde het operationeel resultaat tot 538 miljoen; een daling van 11 procent tegen constante wisselkoersen vergeleken met het tweede kwartaal van 2021. 

'De eerste helft van 2022 was voor beleggers één van de meest uitdagende periodes, doordat aandelenmarkten de slechtste start van het jaar beleefden in meer dan vijf decennia. De volatiliteit hield aan, terwijl centrale banken de rente verhoogden om de oplopende inflatie te beteugelen en de oorlog in Oekraïne aanhield. Tegen deze achtergrond hebben we goed gepresteerd, een bewijs van de kracht van onze strategie", aldus CEO Lard Friese in een toelichting.

De verzekeraar stelt zijn vooruitzichten voor 2022 niettemin naar boven bij van circa 1,2 miljard tot circa 1,4 miljard euro. Ook verwacht Aegon een totale vrije kasstroom over de periode 2021 tot 2023 van ten minste 2,2 miljard. Dat is ruim meer dan de 1,4-1,6 miljard doelstelling die is afgegeven tijdens de Capital Markets Day in 2020.

In de drie kernmarkten hebben de diverse bedrijfsonderdelen positieve netto-stortingen gerealiseerd, gesteund door groei-initiatieven en gunstige arbeidsmarktomstandigheden. De verkoop van nieuwe levensverzekeringen in de VS is eveneens gestegen door een toename van het aantal levensverzekeringsagenten bij WFG met 12 procent vergeleken met vorig jaar.

De verkoop van hypotheken in Nederland is gedaald vergeleken met vorig jaar, evenals de netto-stortingen voor derden bij Aegon Asset Management en in het retail segment van Aegon UK.

Ook NN Group maakte vandaag de kwartaalcijfers bekend. De verzekeraar heeft in het de eerste helft van 2022  meer kapitaal gegenereerd dan voorzien, terwijl de solvabiliteit onder druk stond. Het operationeel resultaat daalde van 1,12 miljard naar 983 miljoen euro vanwege de stormschade in februari.

De eerste jaarhelft leverde een nettowinst op van 2,01 miljard euro, ruim hoger dan de 1,41 miljard euro een jaar eerder. Deze stijging is voornamelijk te danken aan de verkoop van NN Investment Partners.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.