Ads Top

Goudverkopen stijgen in tweede kwartaal met 74 procent

De goudprijs is nog nooit zo hoog geweest als nu. Zo lag de gemiddelde goudprijs in het tweede kwartaal van dit jaar 17 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden.

De oorlog in Oekraïne en de hoge inflatie hebben tot gevolg dat steeds meer particulieren en beleggers goud als veilige haven verkiezen. Deze ontwikkeling heeft een duidelijke impact op het aantal goudtransacties, dat in de afgelopen maanden sterk is gestegen. Zo is de verkoop van goud in het vorige kwartaal met 74 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode van 2021, blijkt uit data van het Goudwisselkantoor. Ook de inkoop van gouden munten, sieraden en goudbaren (+41 procent) zit in de lift.
 
De hoge inflatie zorgt voor een sterke daling van de koopkracht en zowel particulieren als beleggers zien hun vermogen snel verdampen. Terwijl sommige beleggers er daarom voor kiezen hun beleggingsgoud te verkopen vanwege de hoge goudprijs, kiest een groter deel er juist voor om goud te kopen en hun vermogen veilig te stellen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.