Ads Top

Nieuwe vergelijker voor online schenkkringen

Yezzer, het verzekeringsplatform voor ZZP & MKB, komt met een vergelijker van de voornaamste online schenkkringen op hun site. Schenkkringen, als dekking tegen de eerste twee jaar van arbeidsongeschiktheid, nemen onder ondernemers in populariteit toe waardoor er ook steeds meer crowdsurance partijen (online schenkkringen) op de markt komen. Met de vergelijker wil Yezzer ondernemers helpen een juiste keuze te maken wanneer zij zich gaan aansluiten bij een schenkkring. De vergelijker staat momenteel al live op de site van Yezzer.
 
Schenkkringen, als alternatief voor een AOV met 2 jaar dekking, rijzen momenteel als paddenstoelen uit de grond. Zo ook crowdsurance partijen, ofwel online schenkkringen waarbij een grote, vaak anonieme groep geld schenkt aan aangesloten ondernemers die door ziekte of een ongeval tijdelijk niet kunnen werken. De voorwaarden, zoals de hoogte van de uitkering of wanneer de uitkering wordt uitbetaald, en de kosten van de verschillende schenkkringen lopen uiteen. Yezzer wil met de vergelijker deze verschillen op één plek inzichtelijk maken, zodat ondernemers zich goed kunnen oriënteren alvorens zich bij een schenkkring aan te sluiten.
 
Aan de vergelijker werken momenteel al vier van de voornaamste crowdsurance partijen mee, te weten SharePeople, Zelfstandig Ondernemers, Tulpenfonds en SamSam. De vergelijking wordt momenteel gemaakt in tabelvorm waarbij de lezer de schenkkringen per voorwaarde of kostenonderdeel kan vergelijken. Volgens Annette Wassenaar, co-founder Yezzer, is dit de eerste stap en is Yezzer voornemens om op termijn, als de markt van crowdsurance volwassener wordt, een slimmere vergelijking te maken waarbij ondernemers zelf ook aan de knoppen kunnen draaien en waarbij meer crowdsurance partijen kunnen worden opgenomen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.