Ads Top

25 miljoen euro voor beschermen ecosystemen

Het eco.business Fund heeft een nieuwe lening van 25 miljoen ontvangen om de biodiversiteit te beschermen. Dit impactfonds verstrekt leningen aan kleine ondernemers in Latijns-Amerika, de sub-Sahara en het Caribisch gebied die zich inzetten voor behoud en herstel van lokale ecosystemen. De lening wordt gefinancierd uit het spaargeld van ASN spaarders.

De samenwerking tussen het in 2014 opgerichte eco.business Fund en ASN Bank ging van start in 2017. Sindsdien investeerde ASN Bank 74 miljoen euro aan spaargeld in het impactfonds.

Ook het ASN Biodiversiteitsfonds belegt via aandelen rechtstreeks in het eco.business Fund. Dankzij deze investeringen zijn steeds meer ondernemers in de landbouw, visserij, bosbouw en ecotoerisme de afgelopen jaren duurzamer gaan werken.

Via lokale banken en microkredietinstellingen verstrekt het eco.business Fund kleine leningen aan ondernemers in de landbouw, visserij, bosbouw en ecotoerisme, waaronder koffieboeren, vissers en bananentelers. Het fonds is vooral actief in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Ondernemers kunnen aanspraak maken op een lening van het fonds als ze een erkend duurzaamheids-keurmerk hebben én hun activiteiten bijdragen aan natuurbehoud. Dit houdt het fonds bij op een zogenaamde Green List. Daarnaast krijgen ondernemers voorlichting over hoe ze hun bedrijfsvoering nog duurzamer kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.