Ads Top

Consumentenbond in gesprek met banken na rente-uitspraak Kifid

De Consumentenbond gaat in gesprek met banken over een ruimere compensatieregeling voor woekerrentes. Dit naar aanleiding van een uitspraak van het Klachteninstituut Financiƫle Dienstverlening (Kifid) op 11 augustus.

Volgens het Kifid moeten banken die hun klanten te veel rente lieten betalen over consumptieve kredieten ook het rente-op-rente-effect compenseren.

Volgens het Kifid hadden consumenten de te veel betaalde rente kunnen gebruiken om hun krediet af te lossen. Door die aflossing zouden ze minder rente hebben betaald. En dat bespaarde geld hadden consumenten vervolgens weer kunnen gebruiken om nog verder af te lossen. Van het Kifid moeten de banken die rente op rente verrekenen in de compensatie.

In december 2020 startte de Consumentenbond een onderzoek naar woekerrentes. Eerder dat jaar oordeelde het Kifid dat ABN AMRO, Santander en Vesting Finance te veel rente in rekening brachten bij hun klanten. Met de ABN kwam de Consumentenbond een compensatieregeling overeen voor honderdduizenden gedupeerden. Later kwamen ook de ING, Rabobank en de Volksbank, in samenspraak met de Consumentenbond, met een regeling om de te veel betaalde rente terug te geven aan hun klanten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.