Ads Top

Crowdfunder Symbid in handen van SeedBlink

 SeedBlink, het Europese co-investeringsplatform voor tech startups, heeft Symbid overgenomen, een van 's werelds eerste (Nederlandse) crowdfundingplatformen voor durfkapitaal.

De overname verbreedt de geografische voetafdruk van SeedBlink in Centraal- en Oost-Europa en de Benelux, en draagt bij aan haar missie om de investeringsinfrastructuur voor durfkapitaal uit te bouwen voor Europese tech-bedrijven in alle groeistadia.

De platformen van SeedBlink en Symbid hebben samen meer dan 110 miljoen euro aan investeringen in 250 startups gerealiseerd, met behulp van een (gecombineerd) netwerk van 62.000 investeerders.

Symbid is in 2011 opgericht door een team van Nederlandse ondernemers als een van de eerste crowdfundingplatforms in de wereld en heeft een community opgebouwd van ruim 50.000 investeerders, voornamelijk uit de Benelux. In de eerste 10 jaar van haar bestaan (tot eind 2021) heeft Symbid in totaal €35 miljoen aan investeringen (aandelen en converteerbare obligaties) gerealiseerd, voor meer dan 180 startups, waarvan 67 in de technologiesector.  

SeedBlink bestaat sinds 2020 en heeft al meer dan 75 miljoen euro gemobiliseerd in startup investeringen en meer dan 12.000 investeerders uit 60 landen aangetrokken.

De portefeuille bestaat inmiddels uit 62 gefinancierde Europese bedrijven. Deals waarin SeedBlink-gebruikers hebben deelgenomen als mede-investeerders zijn onder meer FlowX, Dronamics, Hunch en Druid.

In de toekomst zal het Symbid-team de investeringsactiviteiten in de Benelux blijven leiden. De overname zal verder geen gevolgen hebben voor de huidige investeringen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.