Ads Top

Bij ondernemers, die bij BKR geregistreerd staan, zijn de betalingsproblemen met 20% toegenomen

Het aantal ondernemers met een betalingsachterstand op zowel een consumptief als een zakelijk krediet is eind 2021 met 20 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder.

Dit blijkt uit de Schulden Monitor, een jaarlijks terugkerend statistisch rapport van Stichting BKR dat inzicht geeft in het financieel welzijn van Nederland.  

Het aantal ondernemers met zowel een zakelijk als een consumptief krediet bedroeg eind 2020 ruim 73 duizend en steeg een jaar later naar bijna 98 duizend. Een stijging van maar liefst 35 procent. Op jaarbasis steeg het aantal ondernemers met alleen een zakelijk krediet van 207 duizend naar 250 duizend, een stijging van 34 procent.
 
De markt voor consumptieve kredieten is gereguleerd, het zakelijk krediet niet. Op de consumptieve kredietmarkt geldt bijvoorbeeld een maximumrente, maar dat is voor zakelijke kredieten niet geregeld. Kredietverstrekkers die alleen zakelijk krediet verstrekken, hebben bijvoorbeeld niet de verplichting om kredieten te registreren. Zodoende is er weinig zicht op het werkelijke aantal verstrekte zakelijke kredieten.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.