Ads Top

Tulp Group heeft nieuwe funding-partner in Duitse OLB Bank

OLB Bank uit Duitsland is de nieuwste funding-partner voor Tulp Group. De nieuwe samenwerking ondersteunt het hypotheekmerk Tulp Hypotheken en zal zich primair richten op NHG-hypotheken en de Niet-NHG in de lagere risicoklassen. Het partnerschap is daarmee een waardevolle aanvulling vokkor Tulp Group.

De samenwerking met OLB Bank geeft het lending-platform van Tulp Group een lange termijn commitment voor de financiering van de hypotheek-portefeuille door Tulp Hypotheken. OLB Bank is van oudsher sterk verankerd in Noordwest-Duitsland en kent naast de sterke regionale binding ook steeds meer internationale expansie. Door de samenwerking met OLB Bank, krijgt Tulp Hypotheken de mogelijkheid om intensief het NHG-marktsegment te betreden. Met een verschuiving in de Nederlandse markt naar meer NHG-hypotheken, wil Tulp Hypotheken de starters meer ondersteunen. Door zich te richten op NHG-hypotheken draagt het samenwerkingsverband bij aan de product-portfolio van Tulp en voldoet het in grote mate aan de investeringsbereidheid van OLB Bank.

Paul Wessels CCO en mede-eigenaar Tulp Group: “Deze samenwerking draagt perfect bij aan onze behoefte aan NHG-hypotheekfinanciering. Als langlopende financieringspartner op het Tulp platform stelt OLB Bank ons in staat meer NHG-hypotheken te verstrekken aan consumenten in Nederland.”

Aytac Aydin, lid van de raad van bestuur voor particuliere en zakelijke klanten bij OLB, zegt: "We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Tulp, waardoor we onze succesvolle kredietverlening buiten Duitsland kunnen uitbreiden. Tulp is een gevestigd platform en we zijn blij met zo'n ervaren partner."

Over Tulp Groep
Tulp Group is een platform dat investeerders en hypotheekverstrekkers faciliteert om deel te nemen in de Nederlandse hypotheekmarkt. Naast haar eigen merken Tulp Hypotheken en De Nederlandse, verzorgt Tulp Group ook voor andere partijen het volledige traject van funding tot verstrekking.
De brede ervaring van het team stelt partijen in staat kwalitatief hoogwaardige hypotheekportefeuilles in Nederland op te bouwen. Tulp Group is actief op de Nederlandse woninghypotheekmarkt met Tulp Hypotheken en met De Nederlandse op de buy-to-let markt. Met zes securitisaties in de markt is Tulp een actieve speler op de internationale financiële markten. Tulp Group bestaat sinds 2015 en heeft inmiddels ongeveer één miljard euro aan leningen onder beheer.

Over OLB Bank
Oldenburgische Landesbank AG (OLB) is een moderne, klantgerichte bank verankerd in Noordwest-Duitsland met sterke regionale binding en internationale expertise. OLB is actief in twee strategische business lines: Private & Business Customers en Corporates & Diversified Lending. OLB bedient meer dan 600.000 klanten en heeft ca. EUR 24 miljard aan totale activa.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.