Ads Top

Banken willen helpen financiële gezondheid in Nederland te verbeteren

 

Uit recent onderzoek van Deloitte en ING blijkt dat ongeveer een kwart van de huishoudens in Nederland financieel ongezond is en een kwart financieel kwetsbaar. Dat onderzoek vond nog plaats voor de hoge inflatie en de stijgende energieprijzen.

Alle banken voelen een grote verantwoordelijkheid voor de financiële gezondheid van huishoudens in Nederland verklaarde, zo zei voorzitter Medy van der Laan van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), onlangs op een bijeenkomst.

De volgende stap is schulden duurzaam voorkomen door ervoor te zorgen dat mensen financieel gezonder zijn en bijvoorbeeld meer mensen een spaarbuffer ontwikkelen, of voldoende voorzieningen treffen voor hun pensioen.

De NVB wil vanuit de sector met andere partijen onderzoeken of wij in Nederland kunnen komen tot één definitie, één meetmethode en nationale doelen op het onderwerp financiële gezondheid. Samenwerking met andere private en publieke partijen is noodzakelijk om tot één gezamenlijk plan te komen voor Nederland, zodat iedereen dezelfde ambities deelt om de financiële gezondheid van huishoudens te verbeteren.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.