Ads Top

Forse boete voor DeGiro

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 23 december 2021 een bestuurlijke boete van 2 miljoen eiro opgelegd aan de Duitse onderneming flatexDEGIRO Bank AG (FlatexDeGiro) omdat de online-broker DeGiro ongebruikelijke transacties te laat en onjuist heeft gemeld bij de Financial Intelligence Unit - Nederland (FIU).

DeGiro deed dit in 27 gevallen te laat en in tien gevallen was een onjuiste transactiedatum gemeld. Ongebruikelijke transacties kunnen wijzen op witwassen door beleggers.  

Beleggingsondernemingen, zoals DeGiro, zijn verplicht om ongebruikelijke transacties te melden bij de FIU. DeGiro heeft van medio 2019 tot medio 2020 in totaal 36 meldingen gedaan. Het grootste gedeelte van die meldingen kwam te laat binnen, soms enkele maanden na de wettelijke termijn. Ook klopte de transactiedatum bij bijna één op de drie niet. Daarmee overtrad DeGiro de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft). Omdat DeGiro door een juridische fusie in mei 2021 is opgegaan in FlatexDeGiro, wordt de boete aan die onderneming opgelegd. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.