Ads Top

Lendahand neemt de Franse collega crowdfunder Babyloan over

Het Nederlandse crowdfundingplatform Lendahand neemt de Franse collega crowdfunder Babyloan over voor een onbekend bedrag. Met de overname hoopt men het eerste pan-Europese crowdfundingplatform voor impact investeringen te worden.

Net zoals Lendahand is Babyloan een platform waarop particulieren een zogenoemde impactinvestering kunnen doen in bedrijven in opkomende landen. Hiermee worden ambitieuze ondernemers ondersteunt die via de reguliere wegen lastig aan financiering kunnen komen.

Onlangs ontving Lendahand een investering van 5.5 miljoen euro van het ABN AMRO Sustainable Impact Fund (AA SIF) en twee Franse institutionele investeerders; INCO en NGO Acted. De investering maakt onder andere de overname van Babyloan mogelijk.

In 2021 behaalde Lendahand de mijlpaal van 100 miljoen euro aan investeringen. Met de overname en verdere uitbreiding werkt het crowdfundingplatform toe naar haar volgende doel: 1 miljard euro aan investeringen ophalen om de financieringskloof in opkomende landen verder te dichten.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.