Ads Top

De impact van de Ethereum ‘fusie’

Ethereum is de op één na grootste cryptomunt (na bitcoin), goed voor 18 procent van de totale marktwaarde van alle crypto’s. De munt is onlosmakelijk verbonden met het eerste en grootste blockchain voor smart contracts, wat ook het succes verklaart.

Ethereum staat op het punt om over te gaan van het energie-intensieve Proof-of-Work (PoW) protocol naar Proof-of-Stake (PoS). Deze nog niet eerder vertoonde overgang wordt aangeduid met Ethereum 2.0 of The Merge. Een succesvolle ‘fusie’ kan een enorme boost betekenen voor het platform met toepassingen uiteenlopend van gaming tot aan financiële dienstverlening. Zo’n boost is zeer welkom na de koersdaling van 60 procent in het afgelopen half jaar, stelt belegger eToro.

De langverwachte ‘fusie’ dient vier doelen: het vergroten van de schaalbaarheid (meer capaciteit voor het doen van transacties), het energieverbruik verminderen met naar schatting 95 procent, inkomsten genereren voor hen die het protocol gebruiken en een betere concurrentiepositie bemachtigen ten opzichte van andere DeFi munten zoals Cardano (ADA), Solana (SOL) en Polkadot (DOT).
 
De ‘fusie’ is volgens eToro goed voor de balans tussen vraag en aanbod van Ethereum. PoS ‘validators’ moeten minimaal 32 ETH bezitten. Dat is op dit moment zo’n EUR 54.000. Door de verkoopgolf in de cryptomarkt zijn de verwachtingen nu minder hooggespannen en mogelijk treedt er opnieuw vertraging op. Ethereum co-founder Vitalik Buterin verwacht dat de ‘fusie’ plaatsvindt in augustus, maar bood geen zekerheid. Het lagere energieverbruik en de vergroting van de capaciteit komen sowieso pas als de shard chains ook zijn geïmplementeerd, op z’n vroegst dus in 2023.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.