Ads Top

Persoonlijke lening bij verbouwing vrijwel altijd goedkoper dan hypotheek

Door de fors stijgende hypotheekrentes is je verbouwing financieren met een persoonlijke lening tegenwoordig bijna altijd goedkoper dan je hypotheek verhogen. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.
 
Toen de vergelijkingssite in juli vorig jaar hetzelfde onderzoek deed, was een persoonlijke lening leenbedragen van maximaal 28.000 euro goedkoper dan een tweede hypotheek afsluiten. Door de alsmaar stijgende hypotheekrentes was de grens in maart van dit jaar al opgelopen naar 55.000 euro.

En nu zien we dat zelfs als je 100.000 euro of meer leent voor je verbouwing, je dit voordeliger kunt lenen met een persoonlijke lening dan door je hypotheek te verhogen, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.

Als je je hypotheek verhoogt, krijg je vaak eenmalig te maken met bijkomende kosten. Wanneer een hypotheek na de verhoging hoger wordt dan het bedrag waarvoor je je hypotheek oorspronkelijk had ingeschreven bij de notaris, moet je voor de verhoging opnieuw notariskosten betalen. Daarnaast betaal je voor de tweede hypotheek advies-, afsluit- en taxatiekosten. Alles bij elkaar kom je op ongeveer 3000 euro aan bijkomende kosten. Bij een persoonlijke lening heb je geen bijkomende kosten. Hierdoor is het eigenlijk altijd al zo dat tot een bepaald leenbedrag de persoonlijke lening goedkoper is dan je hypotheek verhogen, ondanks dat een persoonlijke lening vaak een hogere rente heeft dan een hypotheek.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.